Je hebt gezocht op: kazen
Horeca in 2025: Wat je nu moet weten om je zaak future-proof te maken!
Horecava 2025 zit erop. De beurs heeft opnieuw laten zien waar de horeca naartoe gaat en welke ontwikkelingen echt niet meer te negeren zijn. Van tech...

Alcoholvrije foodpairing: ontdek de beste combinaties en maak ze zelf
Foodpairing, oftewel het combineren van gerechten met dranken, is iets wat vaak geassocieerd wordt met wijn en spijs. Maar een groeiende trend onder f...

Gronings News Cafe serveert Beste Nacho’s van Nederland
Nacho’s zijn niet meer weg te denken van de menukaarten van Nederlandse horecazaken, want gasten zijn dol op het smaakvolle deelgerecht. Om te o...

Wijncafé Gastrovino Mijn Hemel opent haar deuren in Hilversum
Vanaf 8 december is Hilversum een culinaire hotspot rijker. Met trots kondigt Gastrovino de opening aan van wijncafé Gastrovino Mijn Hemel. Van...
Wijnbar Vineria NEBBIOLO in Baarn schenkt 450 wijnen
Op 15 april openden ondernemers Jouke de Bruin en Jasper Borggreven wijnbar Vineria NEBBIOLO in Baarn. Met een aanbod van 450 strikt Italiaanse wijnen...

Het herfstterras; zeven tips voor meer omzet
De meteorologische zomer liep op 31 augustus op z'n einde. Maar van een abrupt einde van de zomer is niets te merken. September is de maand van ...

Hoe ga je om met lactose-intolerante gasten?
In Nederland is twee procent van de volwassen bevolking lactose-intolerant. Dat zijn ongeveer 350.000 mensen. Er bestaan veel misverstanden over de ge...

Zo bewaar je zuivel veilig
Zuivel is er altijd en overal. In de ochtend in de cappuccino, om 11 uur bij het appelgebak met slagroom, tijdens de lunch in de vorm van een broodje...

Focus, focus, focus
Steeds meer foodconcepten concentreren zich op één product of productgroep. Bekende voorbeelden hiervan zijn het Frites Atelier, Frites...

Experts over de kansen van de kaasplank
De combinatie port en kaasplank staat sinds mensenheugenis overeind in de gastronomie. Maar wie verder kijkt dan de gebaande paden ontdekt een wereld...

Melkvervangers voor gasten met lactose-intolerantie of koemelkallergie
Mensen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie (twee heel verschillende dingen, maar daarover straks meer) gebruiken vaak plantaardige melkver...

Alles over dierlijke melk
Wie geen koemelk wil gebruiken, denkt al snel aan plantaardige melk. Toch zijn er verschillende soorten dierlijke melk die minder gangbaar zijn dan ko...
Zo maak je de perfecte borrelplank voor het café
Convenience bestaat in vele vormen, zelfs op het gebied van het borrelmoment. In het café wordt vrijwel uitsluitend met convenience gewerkt, wa...

Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept
Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van K...

Amsterdams eerste natuurwijnfestival
Zondag 3 juni staat bioscoop, wijnbar en petit restaurant FC Hyena geheel in het teken van een nieuw Italiaans natuurwijnfestival: VI.N...

Wijncafé Alex + Pinard geopend in Amsterdam
Vanaf vandaag heeft wijncafé Alex + Pinard haar deuren geopend aan de Dapperstraat 10. Het idee voor het wijncafé is ontstaan nadat chef...

Landgoedcafé in pop-up store Leiden
Vanaf vrijdag 4 november aanstaande vind je het eeuwenoude familielandgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt uit de Betuwe in Leiden. In de pop-up store...

Kaasfondue
Ingrediënten (4 personen) 800 gram kaas met harde korst (Emmentaler comté en beaufort) 1 teentje knoflook 300 gram stokbrood, niet te...

Vierkazenstamppot
Ingrediënten (4 personen) 1 kilo aardappelen, geschild en in vieren klont boter scheut melk 1 bolletje mozzarella, uitgelekt en fijngehakt...

Plankje met najaarstrio
De nazomer is nog in volle gang, maar u denkt uiteraard alvast na over de herfstrecepturen. Vandaar deze CuliTip met najaarsingrediënten die perf...

Vernieuwde Makro's in Breda en Groningen
De Makro vestigingen in Breda en Groningen heropenen op 14 oktober met een volledig nieuw concept. Met de vernieuwing speelt Makro naar eigen zeggen...

Brand Bier omarmt thuisbrouwers
Brand Bier en bierconsumentenvereniging PINT hebben een nieuwe uitdaging voor Nederlandse thuisbrouwers. Dit jaar draait het tijdens de Brand Bierbr...

Verslag Makro horecadag 2014
Vandaag vond in het Makro-filiaal in Vianen de Makro Horecadag plaats. Horeca-ondernemers werden tijdens de dag geïnformeerd over onder andere de mog...

Vernieuwde Makro Vianen bijna open!
Op 15 oktober zwaaien de deuren van Makro Vianen voor u open. En u zult zien: Makro heeft naar u geluisterd. Alles is overzichtelijker en verrassend...

Feest en Bierplankje bij café Mereboer
In het Noord-Hollandse plaatsje Groet viert café Mereboer dit jaar het 200-jarig bestaan. Behalve festiviteiten rondom deze mijlpaal komen Harry Mere...

Bierbrouwers winnen in Tokio
Tijdens de Japanse ÂInternational Beer Competition in Tokio zijn de Nederlandse brouwerijen Duits & Lauret en brouwerij Rodenburg in de prijzen gev...

Interview: Wouter Verwer van Talud9 in Utrecht
Jong, gedreven, ambitieus en eigenzinnig. Wouter Verwer is meerdere malen voor gek verklaard door zijn omgeving. In deze economisch onzekere tijden he...

Starbucks zet naast koffie in op wijn en bier
Naast een frozen frappuccino een lekker glas wijn? Koffieketen Starbucks is van plan om meerdere vestigingen te openen waar naast koffie-specialiteite...