Vitapep salade

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Vitapep salade

Ingrediënten (2 personen)

5 stuks Vitapep (zoete, oranje minipapruka)
8 cherrytomaatjes
150 g broccoliroosjes, gestoomd of geblancheerd
50 g rode uienringen, gehalveerd
8 blaadjes basilicum, fijngesneden
2 el sesamzaadjes, gebrand
½ dl kikkoman sojasaus
1 mespuntje rode peper, gehakt
1/4 dl druivenpit of zonnebloemolie
½ sap van een limoen of ¼ citroen

Bereiding

Was de Vitapep, haal de pitjes eruit en verwijder het kroontje. Snijd de Vitapep in grove ringen. Halveer de tomaatjes en meng deze met de Vitapep, rode ui, broccoli en peper. Roer het limoensap, sojasaus en sesamzaad door elkaar met de zonnebloemolie. Meng deze door het groentemengsel samen met de basilicum. Laat een half uur marineren. Heerlijk als salade, voorgerecht of als bijgerecht. Tip: deze vegetarische salade kan eenvoudig worden uitgebreid met vis, vlees of gevogelte. Meng bijvoorbeeld gestoomde makreel, rosbiefreepjes of roergebakken kipreepjes door de salade.

Overig nieuws