Nu Prins Willem-Alexander binnenkort promoveert naar Koning Willem-Alexander, is zijn bijnaam ÂPrins Pils passé. Als het aan bierkenner Fiona de Lange ligt gaan we van Prins Pils naar Koning Speciaalbier.
*Bier Royaal*
In Het Brouwcafé in Scheveningen is een speciaalbier ontwikkeld en gebrouwen voor Willem-Alexander. Dit streekbier met de naam Royaal bevat naast het Schevenings Duinwater, Duitse hop en gist, waardoor de roots van het Duitse bloed ook in het bier te ontdekken zijn. Aangezien het een sympathieke geste is zal het bier exclusief van tap en op fles beschikbaar zijn.
*Licht oranje van kleur*
Door een samenwerking met De Lange en brouwingenieur Wesley Aarse heeft Royaal van nature een licht oranje kleur afkomstig van de mout. De smaak is verder geëvolueerd tot een nieuw ondergistend Royaal bier met een kleine zoete aanzet en een subtiele hopbittere afdronk. Het bevat 5,8 procent alcohol.
*Koningsgevoel*
Voor Fiona de Lange is Willem-Alexander jarenlang een ambassadeur geweest voor het Nederlandse pils: "Ik vond het een mooi gebaar nu hij koning wordt om een speciaalbier te ontwikkelen met als basisingrediënten zijn roots, een combinatie van Schevenings duinwater en Duitse ingrediënten."
*Op de foto*: Fiona de Lange brouwt bier.
~Myrtille Vromans~
Van Prins Pils naar Koning Speciaalbier
25 februari 2013