Ingrediënten (2 personen)
5 dl water
2 flinke gele uien
10 sprietjes bieslook
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels amandelschaafsel
1 à 2 eetlepels sherry
kruidenbouillontablet
Bereidingswijze
Pel de uien en snijd ze ieder in 8 parten. Pel de knoflookteen. Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg de ui toe, pers er de knoflookteen boven uit en bak zachtjes, al omscheppend, op een laag vuur 3 minuten. Voeg 5 dl water en het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten afgedekt zachtjes koken. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi goudbruin en hak de bieslook fijn. Neem de stukken ui uit de pan en pureer in een blender met een scheutje van de bouillon tot een gladde massa. Doe opnieuw in de kookpan met de rest van de bouillon en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur, roer er de bieslook door en voeg de sherry naar smaak toe. Doe de soep in 2 kommen met het amandelschaafsel.