Tonijnsandwich met komkommer

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Tonijnsandwich met komkommer

Een vissalade zonder saus is eigenlijk ondenkbaar, maar voor veel gasten geldt dat ze vet zoveel mogelijk willen vermijden. Er zijn tegenwoordig echter alternatieven beschikbaar die wél de smaak van saus, maar níet het bijbehorende “traditionele” vetgehalte hebben. Remia Friteslijn is daarvan een goed voorbeeld, zo goed dat het Voedingscentrum de saus zelfs nomineerde voor de Jaarprijs Gezonde Voeding. Eens kennismaken?

Ingrediënten (2 personen)

1 blikje tonijn op water, uitgelekt
4 eetlepels Remia Friteslijn
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels bieslook, fijngeknipt
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
4 zwarte olijven, in stukjes
versgemalen zwarte peper
4 sneetjes grof volkoren vloerbrood
¼ komkommer, in dunne plakjes

Bereidingswijze

Meng in een kom de tonijn met de Friteslijn, chilipoeder, bieslook en peterselie en schep de kappertjes en olijven erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper. Bestrijk de sneetjes brood royaal met de tonijnsalade en beleg 2 sneetjes met de plakjes komkommer. Leg de andere sneetjes met de tonijnkant naar beneden erop. Druk de sandwiches iets aan en snijd ze diagonaal door.


 

Overig nieuws