Het einde van 2012 nadert met rasse schreden. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 9: Schuif winst door en profiteer van een hogere mkb-winstvrijstelling
*Minimaliseer
Per 1 januari 2013 kunt u als ondernemer voor de inkomstenbelasting profiteren van een hogere mkb-winstvrijstelling. De vrijstelling stijgt namelijk van 12% naar 14%. Aangezien de mkb-winstvrijstelling wordt berekend over de winst (na aftrek van de ondernemersaftrek) kan het fiscaal voordelig zijn om dit jaar uw winst te minimaliseren. U kunt dit doen door bijvoorbeeld de vrijval van de herinvesteringsreserve of de fiscale oudedagsreserve uit te stellen tot na 1 januari 2013.
De eindejaarstips komen mede tot stand dankzij de medewerking van Roland van Gessel en Robert van de Rest van "Mazars Accountants en Belastingadviseurs":http://www.mazars.nl/.
Roland van Gessel
(088) 277 19 10
06-28 12 54 80
"Roland.vanGessel@mazars.nl":mailto:Roland.vanGessel@mazars.nl
Tip 9: Schuif winst door
13 december 2012