Stamppot met rucola en olijven

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Stamppot met rucola en olijven

Ingrediënten (4 personen)

2 eetlepels olijfolie
3 sjalotjes, fijngesnipperd
150 gram parmaham, in reepjes
1,5 kilo aardappelen, geschild en in vieren
4 eetlepels groene pesto
1 klein kropje Romeinse sla, grof gesneden
150 gram rucola, grof gesneden
100 gram zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
12 kerstomaatjes, in vieren
een half bosje basilicum, de blaadjes grof gesneden
peper en zout

Bereiding

Verhit de olijfolie en bak de sjalotjes met de parmaham 3-4 minuten. Kook de aardappelen in water met een beetje zout gaar. Giet ze af, stamp ze grof met een pureestamper en roer met de pesto tot een smeuïge puree.
Schep het sjalotjesmengsel, Romeinse sla, rucola, olijven, kerstomaatjes en basilicum door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout.

Overig nieuws