Voor ongetraind cafépersoneel kan het maken van cocktails en koffiespecialiteiten lastig zijn. De Irish Coffee is bijvoorbeeld een struikelblok voor veel horecaondernemers. Voor een ervaren personeelslid geen enkel probleem, behalve dat het maken van deze koffiespecialiteit tijdrovend is, maar voor ongetrainde krachten vaak lastig. Koffiefabrikant Mock-a-Coffee komt nu met een geniale vondst: speciale koffiebonen voor Irish Coffee.
Krachtige schuimlaag
De koffiebonen zijn geïnjecteerd met whisky; de slagroom en suiker zijn aan de buitenkant van de koffiebonen toegevoegd. Door een uiterst ingenieus procedé wordt de buitenlaag van gevriesdroogde suiker en slagroom omgezet in een krachtige schuimlaag bovenop de koffie. Het verschil met een honderd procent handgemaakte Irish Coffee is niet waarneembaar, in veel gevallen is het eindresultaat met gebruik van de speciale koffiebonen zelfs beter, aangezien het een compleet gecontroleerd proces betreft.
Leprechaun Brew
De naam van de koffiebonen is even goed gevonden als het product zelf: Leprechaun Brew. Een leprechaun is immers een Iers mythisch figuur, een soort kabouter. Ian O´Reilly, de bedenker van de speciale koffiebonen, vertelt hoe de het product is ontstaan: "Mijn ouders serveerden de Irish Coffee altijd aan hun gasten na de maaltijd. We hadden een speciale brander in huis om de whisky in te verwarmen, in mijn ogen leek dat ding op een kaboutertje. Daar vindt de naam dus zijn oorsprong. Bovendien zijn leprechauns degenen die volgens de overlevering goud aan het einde van de regenboog verbergen. Zo ervaar ik ook de smaak van mijn Irish Coffee bonen; een teugje Leprechaun Brew voelt en smaakt als een slokje regenboog, waarna de smaak van de whiskey aanvoelt als een fluwelen deken van goud."
Vanaf eerste paasdag is Lepechraun Brew verkrijgbaar bij de betere groothandel.