Restaurant-Café De Kooi uit Bunschoten heeft het eerste biertje getapt uit zijn eigen biertank. Met eigen investeringen zijn drie biertankinstallaties van 500 liter, koelsytemen voor onder de bar,
tapbladen en tapzuilen gekocht. Het eerste biertje werd getapt door Wytsze Tjepkema, CEO van Mueller tanks en algemeen directeur KHN, Lodewijk van der Grinten.
*Betere onderhandelingspositie*
De biertanks liggen onder een glazen vloer, zodat gasten bij de bar zicht hebben op het biertje van biertank tot in het glas. Horecaondernemers kunnen biertanks aanschaffen van verschillende groottes. De inkoop van bier staat los van de installatie, maar een goede biertank is belangrijk voor een vakkundig en mooi gepresenteerd biertje. Ondernemers hebben met eigen installaties ook een betere inkooppositie bij bierbrouwers. KHN helpt eigenaren door hun juridische helpdesk die de ondernemer bijstaat en advies geeft bij het opzeggen van hun contract met de brouwer.
~KHN~
~Myrtille Vromans~
Primeur voor Restaurant-café De Kooi
17 juni 2013