Cafés en hotels van onafhankelijke ondernemers worden over het algemeen beter beoordeeld dan horecazaken die onderdeel zijn van een keten. Dit
blijkt uit de eerste Formule Benchmark Monitor, dit is een onderzoek van bureau More2Market en vakblad FoodClicks onder ruim vijfduizend Nederlanders.
*Hogere cijfers*
Zelfstandige horecazaken worden gemiddeld met een 7,9 beoordeeld, tegen een 7,3 voor ketenzaken. Die hogere waardering geldt in elk segment, van lunchrooms tot hotels. Het verschil uit zich vooral in de prijs-kwaliteitverhouding en de sfeer. De waarderingen voor de service liggen een stuk dichter bij elkaar.
*Van der Valk*
Van de onderzochte horecaketens presteert Van der Valk als beste. De hotelketen wordt met een 7,9 gewaardeerd. De prijs-kwaliteitverhouding wordt bij Van der Valk het meest geprezen.
Kwalitaria (een 7,8) en Landal Greenparks (7,77) zijn de nummers twee en drie van de ketens.
~Thijs Jacobs~
Onafhankelijke horeca beter beoordeeld
21 december 2015