Mongozo Buckwheat White is wereldwijd het eerste biologische, glutenvrije en fairtrade gecertificeerde witbier op
basis van boekweit. Net als bij het medaille winnende Mongozo Premium Pilsener is aan dit witbier jaren gewerkt.
*Boekweit in plaats van Tarwe*
Het bier heeft alles wat je van een witbier kunt verwachten. Een fruitig, fris aroma met kruidige tonen, een milde hopsmaak en een zachte, ronde afdronk met een licht zuurtje. Het is alleen niet met tarwe gebrouwen zoals gebruikelijk is bij een witbier maar met boekweit. Mongozo Buckwheat White is naast boekweit gebrouwen met gerstemout, rijst, hop en kruiden waaronder koriander en sinaasappelschillen. Het bier bevat 4,8% volume alcohol.
*Brouwmethode*
Jan Fleurkens, Directeur Mongozo: "Naast het ontwikkelen van de receptuur, hebben we lang gewerkt aan het bepalen van de brouwmethode. Als je tarwe dat de basis vormt voor een witbier vervangt voor boekweit is de smaak niet zomaar weer lijkend op een witbier. Bovendien zijn we dan ook nog beperkt in de ingrediëntenkeuze en brouwmogelijkheden doordat het een biologisch, glutenvrij en fairtrade gecertificeerd bier is. De gluten zijn er via een speciale bewerking achteraf bijvoorbeeld weer volledig uitgehaald. We zijn enorm trots op het resultaat! Net als bij ons pils is er weer een behoorlijk staaltje brouwkwaliteit afgeleverd."
"*Meer lezen over bier? Klik hier!*":http://www.decafekrant.nl/?q=bier&x=zoeken
~Christel Tuin~
Nieuw: glutenvrij witbier
20 november 2014