Terwijl het totale aantal faillissementen blijft stijgen, is het aantal horecabedrijven dat bankroet gaat in de eerste drie kwartalen van dit jaar relatief sterk gedaald.
Dit blijkt uit cijfers die Faillissementsdossier.nl vandaag bekend heeft gemaakt. In totaal telde de horeca in de periode januari tot en met september 412 faillissementen. Dat is 14 procent minder dan in de overeenkomstige periode in 2011. In dat jaar bereikte het aantal failliete horecabedrijven een recordhoogte. Het aantal cafés en hotels dat het loodje legde, daalde met 28 procent. Het aantal restaurants en cafetariaÂs dat zijn deuren moest sluiten slonk, iets minder.
*Gunstig signaal*
De oorzaak van de daling is nog onduidelijk. Koninklijke Horeca Nederland kan hier geen antwoord op geven. "Dit is op zich natuurlijk een gunstig signaal, maar voor een verklaring is het nog te vroeg. In deze sector kunnen er tal van oorzaken zijn. Dat vereist eerst een nadere analyse", aldus woordvoerder Joris Prinssen.
~Myrtille Vromans~
Minder faillesementen bij café
23 oktober 2012