De tweede editie van de Week van het Nederlandse Bier staat in het teken van het promoten van het bier van eigen bodem. In ruim vijftig cafés kan tijdens het evenement pils worden geproefd. Het doel van de week is
ons land kennis te laten maken met het goudgele drankje uit eigen land en de diversiteit van smaken en stijlen.
*Activiteiten*
Er staan tijdens deze week, naast het proeven van bier, meer activiteiten gepland. In geselecteerde restaurants worden bierdiners georganiseerd en worden door het hele land bierfestivals gehouden. Daarnaast openen ongeveer zeventig brouwerijen in deze periode hun deuren voor publiek. Zo kunnen bezoekers kennismaken met de brouwers, het brouwproces en de natuurlijke ingrediënten van de drank. Op donderdag 23 mei 2013 geeft burgemeester van Den Haag en oud-minister Jozias van Aartsen het startschot voor de Week van het Nederlandse Bier.
*Brabant*
Tijdens de Week van het Nederlandse Bier wordt veel georganiseerd. Zo worden bijvoorbeeld Noord-Brabantse microbrouwerijen in het zonnetje gezet, door elke dag een ander Brabants biertje te promoten in combinatie met bijpassende hapjes uit de provincie. Kijk voor meer activiteiten op de website van "de Week van het Nederlandse Bier":http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/
*Op de foto:* Burgemeester van Aarsten slaat symbolisch een biervat aan tijdens de Week van het Nederlandse bier 2012
~Maud Vissers~
Kennismaking met Nederlands bier
24 april 2013