Werknemers in de horeca zijn kanjers en doorzetters. Dit blijkt onder meer uit het ziekteverzuim. Van alle branches in Nederland kende de horeca in het tweede kwartaal het laagste aantal ziekmeldingen. Dat blijkt uit cijfers
van het CBS over het ziekteverzuim.
In de genoemde periode kwam het ziekteverzuim van werknemers in Nederland uit op 4,1 procent. Het verzuim in de horeca lag op 2,5 procent.
*Wel stijging aantal zieken*
Hoewel de horeca in het tweede kwartaal van 2011 het laagste ziekteverzuim had, is het verzuim in de sector toegenomen. Het verzuim in de horeca lag vorig jaar nog op 2,1 procent.
De bedrijfstakken met het hoogste ziekteverzuim zijn het openbaar bestuur, het onderwijs, de gezondheidszorg en de industrie. Het ziekteverzuim bedroeg daar tussen de 5,0 en 5,1 procent.
*Doorbetaald loon*
De kosten van het ziekteverzuim zijn aanzienlijk. In het tweede kwartaal 2011 is er in totaal voor 2,6 miljard euro aan loon aan zieke werknemers doorbetaald. In dezelfde periode vorig jaar betaalden werkgevers nog 2,5 miljard euro aan zieke werknemers.
Horeca kent minste ziekmeldingen
3 oktober 2011