Heineken lanceert ÂHeineken H41Â, een lagerbier dat is gebrouwen met de Âmoedergist van Heineken A-gist. Deze zeldzame, wilde gist, officieel
Saccharomyces Eubayanus geheten, is in 2010 in Patagonië ontdekt en de meesterbrouwers van Heineken hebben het gebruikt om dit nieuwe speciale lagerbier te creëren. Heineken H41 heeft een volle smaak met kruidige componenten en frisse fruitige ondertonen.
*Willem van Waesberghe, sinds 1995 meesterbrouwer bij Heineken:*
ÂOnze unieke Heineken A-gist is kenmerkend voor de bekende Heineken smaak. De A-gist werd 130 jaar geleden voor het eerst geselecteerd door Dr. Hartog Elion, een Heineken brouwer en wetenschapper opgeleid door Louis Pasteur, en wordt vandaag nog steeds gebruikt in alle brouwerijen ter wereld waar Heineken wordt gebrouwen.Â
Van Waesberghe vervolgt: ÂDe vondst van de moedergist in Patagonië bood Heineken de unieke kans om hiermee op ontdekkingstocht te gaan. Het doel van de meesterbrouwers was daarbij niet om een beter Heineken bier te brouwen, Heineken heeft wat ons betreft al 130 jaar het perfecte recept, maar we wilden verkennen hoe de moedergist de smaak van Heineken zou beïnvloeden en op die manier nieuwe smaken ontdekken. Voor Heineken H41 zijn dus dezelfde ingrediënten gebruikt als voor het vertrouwde Heineken pilsener, alleen de gist, de ziel van het bier, is anders. Met als resultaat: een andere smaak. Een speciaal lagerbier met kruidige componenten en frisse fruitige ondertonen.Â
*Iconisch bier*
ÂHeineken heeft al meer dan anderhalve eeuw een enorme passie voor bier en brouwen. De brouwerij heeft in al die jaren een enorme kennis over gist opgebouwd. Hierdoor zijn we nu in de unieke positie om nieuwe smaken te ontdekken, terwijl we tegelijkertijd trouw blijven aan ons iconische Heineken bier.Â
*Patagonië*
Heineken H41 is het eerste speciaal lagerbier in een serie Heineken ÂLager ExplorationsÂ. De naam is afgeleid van de breedtegraad in Patagonië waar de moedergist is ontdekt: 41? zuiderbreedte. De H staat natuurlijk voor Heineken. Heineken H41 is vanaf half april verkrijgbaar bij speciaal geselecteerde Nederlandse horecazaken, in 33cl fles en op tap. Voor meer informatie over Heineken H41 en een overzicht van de horecalocaties waar het product verkocht gaat worden zie "www.heineken.com/nl/Heineken-H41.":http://www.heineken.com/nl/Heineken-H41
~Thijs Jacobs~
Heineken brouwt met gist uit Patagonië
7 april 2016