Griekse cranberrymuffins

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Griekse cranberrymuffins

Echt voorspoedig gaat het allemaal niet in Griekenland. En dat terwijl het land op cultureel en culinair vlak de wereld voldoende heeft te bieden – al eeuwen lang. De CuliTip is dit keer daarom bedoeld als steuntje in de rug voor alle gedupeerde Grieken. Nog belangrijker: de muffins zijn dankzij de frisse en gezonde cranberry’s gewoon ongelooflijk lekker.

Ingrediënten (12 muffins)

250 gram bloem
2 ruime theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
2 eieren (middel)
125 ml olijfolie
300 gram Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
2 theelepels gehakte oregano
peper
1 groene Griekse paprika
40 gram zwarte Griekse olijven (zonder pit)
100 gram Griekse schapenkaas
125 gram gedroogde cranberry’s
12 papieren bakvormpjes
Oreganoblaadjes naar smaak/ter garnering

Bereiding

Bloem met bakpoeder en zout mengen. Yoghurt, eieren en olijfolie door elkaar roeren. Knoflook pellen en persen en samen met de oregano door het yoghurtmengsel roeren. Met peper kruiden. Het geheel door de bloem roeren. Paprika schoonmaken, afspoelen en fijnhakken. Olijven in kleine stukjes snijden. Schapenkaas verkruimelen. Deze ingrediënten met de cranberry’s snel door het deeg mengen. De papieren bakvormpjes in de uitsparingen van een muffinblik zetten en met het deeg vullen. In de voorverwarmde oven op 175 graden circa 25-30 minuten bakken.
Naar smaak met oregano garneren.

Tip

Bakpapier vierkant (circa 12x12 cm) op maat knippen en in plaats van de papieren bakvormpjes in de uitsparingen van het muffinblik drukken.

Bereidingstijd

45 minuten

Overig nieuws