Print uit, hang op, leer hem uit je hoofd of sla op op je computer. Hier is "de lijst met 14 allergenen":http://www.derestaurantkrant.nl/documents/0609cd0245fb82b34852e4c301a076e0.pdf die per 13 december
vermeld moeten worden. Je kunt deze gratis downloaden op onze website. "Hierbij een link naar de gratis download.":http://www.derestaurantkrant.nl/documents/0609cd0245fb82b34852e4c301a076e0.pdf
*Welke 14 allergenen moeten worden vermeld?*
1. Glutenbevattende granen, namelijk tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut of kruisingen daarvan en producten op basis van glutenbevattende granen
2. Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren
3. Eieren en producten op basis van ei
4. Vis en producten op basis van vis*
5. Pindas en producten op basis van pindas
6. Soja en producten op basis van soja*
7. Melk en producten op basis van melk (inclusief lactose)*
8. Noten zoals amandelen, hazelnoten,walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten, macadamianoten en producten op basis van noten*
9. Selderij en producten op basis van selderij
10. Mosterd en producten op basis van mosterd
11. Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad
12. Zwaveldioxide en sulfi eten (in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l uitgedrukt als totaalgehalte aan zwaveldioxide)
13. Lupine en producten op basis van lupine
14. Weekdieren en producten op basis van weekdieren
* ~Met uitzondering van de in de Verordening Voedselinformatie genoemde stoffen en producten.~
Gratis download allergenenlijst
25 november 2014