Gegrild Turks brood

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Gegrild Turks brood

Ingrediënten (6-8 personen)

1 Turks brood 
2 aubergines
3 rode paprika’s
1 kleine rode ui, in dunne ringen
sap van 2 citroenen
3 tenen knoflook, geperst
4 eetlepels Griekse yoghurt
150 ml olijfolie
zwarte peper, zout
1 eetlepel pikante paprikapoeder
1 blik kikkererwten, uitgelekt
2-3 eetlepels tahin
3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
2-3 eetlepels kleine zwarte olijven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C en rooster de aubergines en paprika’s. Laat de uiringen 30 minuten marineren in het sap van een halve citroen. Leg de paprika’s uit de oven 10 minuten in een afgedekte kom. Halveer de aubergines in de lengte, schep het gare vruchtvlees eruit en meng dit in de keukenmachine met 1 teen knoflook, 2 eetlepels citroensap, yoghurt, 4 eetlepels olijfolie en zout en peper. Verwijder het vel en de zaadjes van de paprika’s en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine met 1 teen knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder en 3 eetlepels olijfolie. Pureer tot slot de kikkererwten met de tahin, 1 teen knoflook, 2-3 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Snijd het brood in punten en halveer deze in de lengte. Schep de dips in wijde schaaltjes en schenk er nog wat olijfolie over. Garneer met wat paprikapoeder, uiringen, peterselie en olijven.

Overig nieuws