Het Biergenootschap der Lage Landen organiseert voor de vijfde keer de Bier en Gastronomie Award. Zij maakte bekend welke bedrijven finalist zijn.
*De voorselectie*
Vijf horecabedrijven zijn voorgeselecteerd voor deze prijs. Dit jaar staan twee restaurants op de lijst die niet eerder waren genomineerd. De genomineerden die kans maken op de award zijn:
_Hotel en Tapperij de Poshoorn, Maastricht_
_Jopenkerk, Haarlem_
_Het Brouwcafé, Scheveningen_
_Restaurant Partycentrum De Ruyterhof, Rijsbergen_
_Belgisch Biercafé Olivier, Utrecht_
*Strijd om smaak*
Deze restaurants zijn geselecteerd omdat zij het drinken van bier combineren met het nuttigen van gerechten. Volgens de organisatie van het Biergenootschap zorgt bier, net als wijn, voor een meerwaarde. Vorig jaar toonde Restaurant Dégust in Hoogeveen aan dat bier en spijs combineren voor hen geen probleem is. De uitreiking van 2013 vindt plaats tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 23 mei tot 2 juni.
~Marijn Brok~
Finale Bier en Gastronomie Award dichtbij
14 januari 2013