Julien Duvivier van het hotel Amigo in Brussel, won met zijn cocktail Belgium Black Time de wedstrijd Black Russian Cocktail Challenge.
Bartenders van Brusselse hotels werden uitgedaagd om een klassieker onder de cocktails te vernieuwen: de Black Russian.
*De organisatie*
Het evenement werd georganiseerd door Brussels Hotels Association
(BHA) in samenwerking met de Union of Belgium's Bartenders(UBB), Food 4 Thought Association (& Drinks for Fun), de vzw Atomium en de steun van VISITBRUSSELS.
*De Black Russian*
De Black Russian, een mix van wodka en koffielikeur, werd in 1949 uitgevonden door een Brusselse barman en heeft sindsdien overal ter wereld een vaste plaats op de cocktailkaart gekregen. Hij werd oorspronkelijk in Brussel gemaakt te ere van Pearl Mesta, Amerikaanse ambassadeur in Luxemburg. De naam komt van het land van de wodka, Rusland, en de zwarte kleur van de koffielikeur is een souvenir uit de donkere dagen van de Koude Oorlog.
*Ingrediënten van de winnende cocktail*
Het recept van de winnende cocktail kent de volgende ingrediënten: 2 cl koffie, 1 cl Apple pie-siroop, 1cl perzikencrème Marie Brizard, 2 cl Ketel 1-�wodka. Schudden in een shaker en opdienen!
~Myrtille Vromans~
Duvivier maakt nieuwe versie Black Russian
24 april 2012