Croissants met ham en kaas

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Croissants met ham en kaas

Ingrediënten (2 personen)

1 tl grove mosterd
1 tl balsamicoazijn
1 el olijfolie
2 plakken prosciutto
1/2 rijpe perzik
2 croissants
2 grote plakken Zwitserse kaas (bijvoorbeeld gruyère of emmentaler)

Bereiding

Meng de mosterd, de balsamicoazijn en de olijfolie in een kom. Snijd de prosciutto (of andere dunne gedroogde ham) in de lengte door zodat je vier lange stroken krijgt. Snijd ook de perzik in dunne plakjes en snijd de croissants doormidden. Leg ze met het snijvlak op het rooster en grill ze twee minuten in de oven. Draai de croissants om en leg de kaas op de onderste helft. Grill weer tot de kaas gesmolten is en beleg de croissant daarna met de plakjes ham en perzik. Sprenkel er als laatste de dressing over.

Overig nieuws