Clubsandwich avocado biet en geitenkaas

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Clubsandwich avocado biet en geitenkaas

Ingrediënten (4 personen)

12 sneetjes meergranenbrood
2 rijpe avocado’s
sap van 1/2 citroen
1 gekookt bietje
versgemalen zwarte peper
4 eetlepels yoghurtmayonaise
50 gram rucola
150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld

Bereiding

Schil de avocado’s, snijd het vruchtvlees in blokjes en meng ze in een kommetje met 1 tot 2 eetlepels citroensap. Wrijf het velletje van het bietje en snijd ook het bietje in kleine blokjes. Meng de blokjes biet met 1 eetlepel citroensap, zout en royaal peper. Bestrijk 8 sneetjes meergranenbrood met yoghurtmayonaise en verdeel over deze sneetjes de rucola, avocado, biet en tot slot de brokjes geitenkaas. Stapel deze belegde sneetjes brood twee aan twee op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes. Leg de clubsandwiches op vier borden, snijd ze diagonaal door en steek ze vast met een satéstokje.

Overig nieuws