Gebrek aan privacy, lawaaiige omstanders en onvoldoende veiligheid voor eigendommen vormen de top drie van ergernissen bij mensen die wel eens een café bezoeken om te werken.
Dat is de uitkomst van een onderzoek van Regus waaraan 26.000 bedrijven in meer dan 90 landen hebben meegewerkt.
*Hip, maar niet ideaal*
Werken in een horecagelegenheid is hip onder vooraanstaande zakenmensen. Het café is niet de ideale werkplek. De ondervraagden zijn het er over eens dat het bijzonder handig is een café binnen te lopen om wat te werken: een paar e-mails te versturen of snel bij te praten met een collega. Er is meestal gratis draadloos internet, een levendige omgeving en toegang tot heerlijke cappuccino.
*Klanten mee naar café?*
De horeca wordt volgens het onderzoek nooit de standaard, omdat het geen productieve omgeving is, niet is beveiligd en niet professioneel is. Het café is ook uitermate ongeschikt voor vergaderingen met klanten. De Nederlandse babyboomers zien het café veel vaker als een onprofessionele omgeving voor vergaderingen met klanten dan generatie X.
~Frank Lindner~
Café gezellig, maar om te werken?
27 februari 2013