Het is zover! Het haringseizoen is, weliswaar verlaat, van start gegaan. Verras je gasten daarom met een broodje haring met een Aziatische touch. Wedden dat ze nog een keer terugkomen?
Ingrediënten (voor vier personen)
4 zoute haringen
mespunt gemberpoeder
2 eetlepels lichte sojasaus (Chinese of Japanse sojasaus)
1 kleine komkommer
4 piramidebroodjes met pompoenpitten
4 eetlepels zuivelspread met mierikswortel
40 gram veldsla
50 gram tuinkers
Bereiding
Snijd de haringen schuin in repen van 2 cm breed. Roer in een kom het gemberpoeder en de sojasaus door elkaar. Schep de haring erdoor en laat dit even staan. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk de snijvlakken met de zuivelspread. Leg de veldsla en tuinkers op de onderkanten en verdeel de repen haring en de plakjes komkommer erover. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.