Jenever van Zeeuws zeewier, het zou in de nabije toekomst zo maar eens kunnen. Vinoloog Petra de Boevere uit Breskens heeft een nieuwe jenever bedacht waar ze vooralsnog Japans zeewier voor gebruikt, zo meldt Misset Horeca. Met de zilte jenever richt de Zeeuwse zich vooral op de horeca. De Zeeuwierjenever wordt gemaakt bij Rutte & Zn in Dordrecht. De jenever krijgt een zilte geur en smaak door het gebruik van Kombu, een Japans zeewier. De Boevere, die het product vanuit haar slijterij in Breskens verkoopt, sluit niet uit dat in de toekomst Zeeuws zeewier wordt gebruikt. De nieuwe jenever zou heel goed smaken bij oesters, Hollandse Nieuwe en sushi.
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20CafeKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20CafeKrant.nl%0A%0Ahttp://www.decafekrant.nl/nieuws/borrel-van-zeeuws-zeewier/
Borrel van Zeeuws zeewier
17 juli 2009