Haring is een vis met een rijke historie. Het is al eeuwenlang een van de belangrijkste vissoorten voor de Nederlandse vissector. De haringvangst heeft zelfs tot een aantal oorlogen met Engeland geleid. Maar we laten het verleden rusten. Verwen uw gasten met dit heerlijke lunchgerecht.
Ingrediënten (4 personen)
4 (zoute) haringen
1 eetlepel geraspte mierikswortel (uit een potje)
150 gram zuivelspread light (met bieslook)
1 bosje radijs
1 klein donker volkoren vloerbrood
2-3 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
Bereidingswijze
Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd 8 dikke sneden van het brood en bestrijk ze met mierikswortelspread. Leg op vier borden een snee brood en verdeel de radijsjes en repen haring erover. Strooi de bieslook erover en dek af met de laatste sneden brood met de besmeerde kant naar beneden.
Tip
Vervang de mierikswortel door grove mosterd en de bieslook door dille.