Vandaag, op de eerste maandag van oktober, start traditiegetrouw het bockbierseizoen in Nederland. De brouwers in Nederland
brouwden dit jaar ruim 125 herfstbockbieren, een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar toen er ruim 90 bockbieren werden gebrouwen. Bockbier is de trots van de Nederlandse brouwer; het wordt één keer per jaar gebrouwen en is in een beperkte hoeveelheid beschikbaar. Met zijn veelzijdige smaak is bockbier volgens de brouwers ook de perfecte biersoort voor fijnproevers om bij en door typische najaarsrecepten te gebruiken.
*125 nieuwe herfstbockbieren*
Cees-Jan Adema, Directeur Nederlandse Brouwers: "Met ruim 125 nieuwe herfstbockbieren dit najaar, heeft de consument veel keuze. Bockbier is een prachtig seizoensbier dat zich bij uitstek leent om te combineren bij mooie gerechten. Gasten kunnen in november deze bockbier & spijs combinaties ook gaan proeven bij restaurants door heel Nederland. Via IENS worden deze bockbiermenus aangeboden."
~Christel Tuin~
Bockbierseizoen van start gegaan
5 oktober 2015