Volgens chef Bobby Rust van het Michelinster-restaurant Bridges komt het "tekort aan koks":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/ook-in-nederland-tekort-aan-koks-12806/ door een gebrek aan doorzettingsvermogen bij beginnende
koks. Volgens hem realiseren jonge koks zich niet dat het veel tijd kost om een topchef te worden.
~Foto: Bobby Rust (midden) met Ron Blaauw (links) en Remco Groenhuijzen, general manager Sofitel Legendd The Grand Amsterdam~
*Oefening baart kunst*
Bobby Rust zegt tegen "Nu.nl":http://www.nu.nl/eten-en-drinken/4115964/michelin-chef-baalt-van-tekort-koks-in-nederland.html zelf onderaan begonnen te zijn en dat het hem niets uitmaakte hoeveel hij verdiende. 'Oefening baart kunst', zegt hij. Ricardo Eshuis, directeur van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca, zei al eerder deze maand zich zorgen te maken over het groeiende tekort aan koks in Nederland.
*Bobby Rust*
Vorig jaar werd "bekend":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/bobby-rust-wordt-nieuwe-chef-restaurant-bridges-12192/ dat Rust het stokje over zou nemen van Joris Bijdendijk in het Amsterdamse visrestaurant Bridges. De zaak is gisteren na een verbouwing weer geopend. "Het restaurant past nu qua uiterlijk beter bij mij", zegt hij. De kok werkte eerder bij Ron Gastrobar in Amsterdam. Ook werkte hij voor sterrenrestaurants Oud Sluis, De Librije en onder leiding van topkok Robert Kranenborg.
Bobby Rust baalt van tekort aan koks
1 september 2015