Tijdens de provinciale voorronde voor de ÂHeld van de Smaak is Brouwerij De Leckere als winnaar uit de bus gekomen. Dit jaar is het thema ambachtelijke en streekgebonden bieren. De jury prees met name de toegankelijkheid van het bier, de presentatie (marketing) en het gebruik van biologische grondstoffen. Dit betekent dat de Brouwerij de provincie Utrecht zal vertegenwoordigen bij de nationale verkiezing van de ÂHeld van de SmaakÂ. De winnaar zal bij de opening van de Week van de Smaak bekend gemaakt worden.
Voor de provinciale voorronde zijn zeven brouwerijen uitgenodigd. Uiteindelijk hebben drie daarvan meegedaan aan de beslissende proeverij en presentatie. Tot de genodigde professionele proevers behoorden vertegenwoordigers van Netwerk Platteland, ETC Adviesgroep en Slowfood Utrecht. De Brouwerijen zijn beoordeeld op de geur, smaak en presentatie van hun bieren maar ook op hun Âduurzame gehalte en de voortrekkersrol die ze in de regio vervullen.
Ook tijdens de nationale verkiezing zal een team van professionele proevers uit de f&b-wereld bepalen wie het lekkerste bier maakt. Daarnaast is het echter ook voor het publiek mogelijk om hun voorkeur uit te spreken. Dit kan vanaf 1 augustus via de website www.weekvandesmaak.nl Hier is ook een verslag te vinden van de provinciale voorverkiezing.
De jury bestaat uit:
Anneke Ammerlaan  trendwatcher, Ammerlaan Taste&Trends
Bob Cramwinckel  Centrum voor Smaakonderzoek Wageningen
Mac van Dinther  culinair journalist voor o.a. De Volkskrant
Andrea van Gemst  foodie, Slow Food Noord Nederland
Peter Klosse  Academie voor Gastronomie en Restaurant De Echoput
Eric van Veluwen  De Valeouwe, culinair projectmanagement
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20CafeKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20CafeKrant.nl%0A%0Ahttp://www.decafekrant.nl/nieuws/ambachtelijk-bier-van-brouwerij-de-leckere/
Ambachtelijk bier van Brouwerij De Leckere
6 juli 2009