De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant.
Dit keer reizen we terug naar 2018. We bezochten horecaondernemer Teun van Essen, die in Amersfoort met succes enkele cafés heeft ontwikkeld.
Teun van Essen is een uitzondering op de regel dat caféhouders beginnen als kastelein. Is dat een voordeel of een nadeel? “In een eenmanszaak kun je fluitend je boterham verdienen, want je hebt weinig kosten,” redeneert Teun. “Maar het is toch ondenkbaar dat je tegelijkertijd een goede gastheer bent, zelf dranken inkoopt, de inrichting kiest, het team aanstuurt en ook nog goed bent in financiën? Ik weet van mezelf dat ik een slechte gastheer ben, dus die rol vervul ik niet. Na drie keer weet ik je naam nog niet. Als je beseft wat je wel en niet kan, dan zoek je voor de taken waar je minder goed in bent goed personeel. Ik bedenk het concept, de bedrijfsleiders gaan ermee aan de gang."
Het item lees je via deze link.
Dossier
Iedere week blikken we terug op een historisch verhaal uit De CaféKrant. We bundelen deze verhalen in het dossier, dat je hier vindt en wekelijks wordt aangevuld.
Blijf je graag op de hoogte?
Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.
DCK15Jaar