De maand december staat bij De CaféKrant in het teken van financiën. De laatste maand van het jaar staat voor veel horecaondernemers in het teken van jaarrekeningen, begrotingen en het financieren van het nieuwe jaar.
Daar helpt de redactie van De CaféKrant de horecaondernemer een handje bij. In de maand december publiceren we twee maal per week een achtergrondartikel op het gebied van financiën.
Zo lees je wat welke financieringsvormen er zijn bij het aanschaffen van dure apparatuur. Huren, kopen of leasen? Wat zijn de voor- en nadelen?
Insolventie-advocaat Martijn Hoving legt uit wat er gebeurt op het moment dat een horecabedrijf failliet gaat en – belangrijker – wat ondernemers kunnen doen om het faillissement te voorkomen. Tipje van de sluier: snel hulp inschakelen!
In de horeca wordt er relatief veel gefinancierd met onderhandse leningen. Maarten-Jeroen den Boer, financieel adviseur, legt in een interview uit wat de voor- en nadelen zijn van het lenen van geld van familie en vrienden.
Een pensioen opbouwen zien veel jonge horecaondernemers als iets ‘dat later wel komt’. Maar een heldere opbouw van een goed pensioen zorgt voor rust voor iedere ondernemer. De redactie schreef een artikel over hoe je het best een pensioen op kan bouwen als horecaondernemer.
Verder dook de redactie in het financieren van een tweede zaak, hoe gaat dat in de praktijk? En welke boekhoudpakketten zijn er eigenlijk wel niet in de horeca en welke vorm past het best bij jou? Je leest het allemaal in de Themamaand Financiën op De CaféKrant.nl.
Dit artikel maakt onderdeel uit van de Themamaand Financiën.
Blijf je graag op de hoogte?
Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.