Cocktailbar Barbue opent deuren in The Hoxton, Lloyd Amsterdam

Auteur: redactie
Drinks Opening 28 augustus 2023
Cocktailbar Barbue opent deuren in The Hoxton, Lloyd Amsterdam Renato ‘Tato’ Giovannoni

Op 14 September opent Barbue (Bar-buwee, afgeleid van Bue-nos Aires) haar deuren in het nieuwe The Hoxton, Lloyd Amsterdam Hotel. Een cocktailbar die Europese en Zuid-Amerikaanse culturen samenbrengt en de rijke geschiedenis van het Lloyd-gebouw eert.

Barbue is meer dan alleen een cocktailbar; het is een bar waar culturen samenkomen en iets vernieuwends gecreëerd wordt. Met Italiaanse accenten, geïnspireerd door Argentinië en gevestigd in een gebouw doordrenkt van geschiedenis, is Barbue een unieke cocktailbar in look & feel.

Bij binnenkomst zal het klassieke oude loketkantoor, volledig behouden in de oorspronkelijke staat, in het oog springen. Omringd door de hoge plafonds, gesierd met de originele verlichting en een balkon op de mezzanine die uitkijkt op de centrale hoefijzervormige bar. Hier shaken de bartenders cocktails en verwelkomen zij gasten voor de grote ramen van de bar. Barbue heeft een extravagante uitstraling en brengt je terug in de sferen van de ‘Roaring Twenties’.

Smeltkroes

Het concept van Barbue is geïnspireerd op de ‘bares notables’ van Buenos Aires, en viert de bijzondere smeltkroes van culturen die daar heeft geleid tot de unieke manier van cocktails. Het biedt een combinatie van de welbekende borrelmomenten uit Zuid-Europa: aperitivo-uur en ‘La hora del vermút’. De cocktailbar belichaamt de sfeer van de Zuid-Amerikaanse cultuur, met Latin muziek en een live DJ in het weekend.

Renato ‘Tato’ Giovannoni is aangehaakt als merkpartner van de nieuwe cocktailbar. Giovannoni is de oprichter en eigenaar van Florería Atlántico, dat in 2022 de vijfde plaats behaalde in de World's 50 Best Bars. Met zijn creatieve expertise en passie voor het bartendervak heeft hij bijgedragen aan het creëren van het concept achter Barbue. De drankenkaart van Barbue omvat een zorgvuldig samengestelde lijst van Argentijnse amargos, zoals Hesperidina, Pineral en uiteraard de Fernet Branca, geïmporteerd uit Zuid-Amerika. Daarnaast is er een uitgebreide selectie Europese vermout en bitters, waarbij tradities en smaken samenkomen.

Fotografie: Barbue

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws