Ruim 10.000 bezoekers voor Beleef – Food, drinks & more

Auteur: Thijs Jacobs
Events 13 november 2016
Ruim 10.000 bezoekers voor Beleef – Food, drinks & more

In totaal bezochten 10.215 geïnteresseerden de vernieuwde horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more op 7, 8 en 9 november in Evenementenhal Hardenberg. Zowel exposanten als bezoekers waren erg te spreken over het beursverloop. Op de openingsdag bekroonde John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte zich tot beste biertapper van Noordoost-Nederland.

Nieuwe concept zorgt voor kwaliteitsimpuls

Beursorganisator Marije van Loenen van Evenementenhal keek met enthousiasme terug op deze editie. “De beurs heeft een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. Dit leverde veel positieve reacties op bij bezoekers en exposanten. Zo verzorgde Ron de Wit heerlijke koffiecreaties zoals gluh coffee en coffee-tonic en waren De Speciaalbiertruck en Fish & Chips Foodtruck van BK Market Trailers echte blikvangers. Ook de kookdemonstratie van SVH Meesterkok Albert Kooy over de vijf principes van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ kon rekenen op veel belangstelling”, aldus Van Loenen.

Beste biertapper uit De Lutte

John Meijerink won tijdens de vakbeurs het kampioenschap ‘Beste biertapper van Noordoost-Nederland’. De eigenaar van Paviljoen Lutterzand in De Lutte plaatste zich daarmee voor het Nederlands Kampioenschap. De deelnemers werden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Barbecue Winter Tuin

Bezoekers werden tijdens Beleef – Food, drinks & more smaakvol ontvangen op de Barbecue Winter Tuin door Rookovens.com. Het bedrijf bereidde diverse eetproducten op American Smokers, de nieuwe serie GX-PRO rookovens en bezoekers konden kennismaken met het assortiment rubs, brines en sauces van de Dutch BBQ Crew.

Kookwedstrijd De Kleppermantrofee

Voor het eerst dit jaar werd de kookwedstrijd om De Kleppermantrofee gehouden. Na drie uur lang koken ook hoog, culinair niveau werden de gerechten door een vakkundige jury beoordeeld. Uiteindelijk was het dessert doorslaggevend. De eerste prijs ging naar Hotele n Restaurant Paping met daarin leermeester Nick van Swaal en leerling Arnaldo Katoele (student Alfa-college). De tweede prijs ging naar Restaurant De Rheerzerbelten met leermeester Eric Otter en leerling Patrick Mulder (student Alfa-college).

Horeca & Food Inspiratie Venray

De eerstvolgende horecavakbeurs van Evenementenhal is Horeca & Food Inspiratie Venray op 20, 21 en 22 maart 2017. Voor belangstellenden is het mogelijk om online hun stand te boeken via www.evenementenhal.nl/horeca. In Hardenberg vindt de tweede editie van Beleef – Food, drinks & more plaats op 6, 7 en 8 november 2017. 

Overig nieuws