De Leckere opent zijn eerste café met cook-off

Auteur: Roy Spijker
Events 27 oktober 2017
De Leckere opent zijn eerste café met cook-off

Op zondag 5 november organiseert ‘De Leckere’ bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht een cook-off die moet bepalen wat er op de menukaart komt te staan bij het eerste ‘De Leckere Café’. Hobby-koks bereiden ter plekke hun meest bijzondere recepten waarin op een ingenieuze manier bier is verwerkt. Een jury, onder leiding van Ronald Giphart bepaalt de winnaar.

Uit 75 inzendingen zijn vijf finalisten voor de Meesterchef Cook-Off gekozen. Het evenement, dat op 5 november van 14:00 tot 16:00 zal plaatsvinden in het Werkspoorcafé in Utrecht, zal bepalen welke van de vijf finalisten de titel De Leckere Meesterchef 2017 zullen bemachtigen, én hun gerecht zien verschijnen op de menukaart van het nieuwe De Leckere Werkspoorcafé.

Jury van topchefs
Tijdens het evenement zullen deze vijf koks hun gerechten live bereiden, onder toeziend oog van een jury van topchefs. Leon Mazairac is al bijna vier jaar eigenaar en chef-kok van Podium onder de Dom. De 39-jarige chef werd in 2015 verkozen tot meest getalenteerde kok van Nederland door restaurant- en hotelgids GaultMillau. Vito Reekers is al sinds 2013 het hoofd van de keuken van Grand Restaurant Karel V. Daarvoor werkte hij 4 jaar als sous chef bij Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam.

Onder leiding van Ronald Giphart
De dag zal onder leiding staan van Ronald Giphart. Naast een voorliefde voor literatuur, heeft Giphart een culinair hart. Hij schreef romans, kookboeken en vele columns over zijn favoriete onderwerp en is zo thuis in de wereld van gastronomie dat hij in 2016 op nummer 35 stond in de top-100 food influencers.

Gratis toegang
De toegang is gratis na inschrijving. Het Café zal gevuld zijn met bierliefhebbers, vrienden en gezelligheid. Een leuke middag met bijzonder bier, lekkere hapjes, fijn gezelschap en een cook-off zoals je die nog nooit hebt meegemaakt.

Schrijf je in via www.deleckere-meesterchef.nl.

Overig nieuws