Monumentale molen in Schoondijke opent Grand Café El Molino

Auteur: Redactie
14 oktober 2021
Monumentale molen in Schoondijke opent Grand Café El Molino

Molen Schoondijke & Boutique hotel Guesthouse Ensenada openen samen een uniek en volledig circulair gebouwd Grand Café bij de molen die al zes generaties in familiebezit is. De rijke historie van de molen staat hier centraal. “Als je het Grand Café binnenstapt heb je het gevoel dat de opa van Robert dit 100 jaar geleden gebouwd heeft."

In de molen zijn veel herinneringen te vinden van vroeger; in 1812 is het molenerf in de familie gekomen, wat ondertekend is door de griffier van Napoleon. Tevens hebben er twee Canadese piloten ondergedoken gezeten tijdens de Tweede Wereldoorlog wat later bezegeld is met een oorkonde van president Eisenhouwer.

De afgelopen jaren hebben Robert en Tine hard gewerkt om een nieuw stukje familiegeschiedenis te schrijven. Elk detail dat gebruikt is in de bouw heeft een historie op zichzelf. De molen functioneert nog voor het malen van meel dat onder andere gebruikt wordt voor maken van brood en appeltaart voor mensen die de molen en Grand Café bezoeken. Het is ook mogelijk hier te trouwen in romantische en Toscaanse sferen met de Nederlandse molen als decor.

Overig nieuws