Land Rover en Kilchoman Distillery slaan handen ineen

Auteur: Redactie
Drinks 2 mei 2023
Land Rover en Kilchoman Distillery slaan handen ineen

Land Rover Classic en de Kilchoman Distillery, een distilleerderij op het Schotse eiland Islay, slaan de handen ineen voor de lancering van de Classic Defender Works V8 Islay Edition. Deze speciale versie is geïnspireerd door de Land Rover Series IIa van Spencer Wilks, voormalig directeur van de Rover Car Company en een van de oprichters van Land Rover.

De Works V8 Islay Edition heeft verschillende kenmerken die verwijzen naar de Series IIa en naar Islay, terwijl Kilchoman de samenwerking viert met een gelimiteerde whisky in een oplage van 639 flessen.

De Kilchoman Distillery heeft een directe relatie met Land Rover. Spencer Wilks is namelijk de grootvader van Kathy Wills, medeoprichter van de Schotse distilleerderij. De vaten die zijn gebruikt voor de gelimiteerde ‘639 whisky’, een combinatie van bourbon- en sherryvaten, zijn door Kathy en haar man Anthony Wills persoonlijk uitgezocht. Deze whisky heeft een rijke en complexe smaak die de sterke band tussen Land Rover en Islay symboliseert. De cijfers 639 verwijzen naar het kenteken van de originele Land Rover Series IIa van Spencer.

Een nieuwe functie van de Works V8 Islay Edition is het speciaal gecreëerde en uitneembare bergvak, gemaakt van houten whiskyvaten van Kilchoman. Elk bergvak heeft een houten schijf van 110 millimeter die symbool staat voor het uiteinde van een whiskyvat. Deze is gemaakt van een specifiek stuk hout dat authentiek gestencilde letters laat zien, wat betekent dat iedere auto uniek is.

De schijf is ingelegd in het vak, dat verder is afgewerkt met American Walnut houtfineer als aanvulling op het eikenhout van het whiskyvat. De speciaal gecreëerde omlijsting presenteert de distilleerderij in hetzelfde gestencilde lettertype als van een whiskyvat, en toont de officiële jubileumbadge van het 75-jarig bestaan van Land Rover. De basis van elke bekerhouder is ook gemaakt van het whiskyvatenhout.

 

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws