Eigen cocktailbar voor Tess Posthumus en Timo Janse

Auteur: Thijs Jacobs
17 oktober 2017
Eigen cocktailbar voor Tess Posthumus en Timo Janse

In september maakten de Nederlands bartenders Tess Posthumus en Timo Janse bekend een locatie te zoeken voor een eigen cocktailbar. Die locatie werd gevonden in het rijksmonument Odeon aan Singel 460 in hartje Amsterdam. Flying Dutchmen Cocktails opent half december haar deuren voor publiek. Wie op de hoogte wil blijven volgt de cocktailbar nu al op facebook.com/flyingdutchmencocktails.

De perfecte locatie vinden in een maand. Hoe doe je dat? Voor Tess Posthumus, al 3 jaar in de top 10 beste bartenders ter wereld, en Timo Janse ging dat niet zo makkelijk als het lijkt. “Al drie jaar praten we over een eigen bar en ruim twee jaar zijn we actief op zoek. En dan kom je soms voor verrassingen te staan”, vertelt Posthumus. Een gokkastverplichting die daags voor het tekenen boven water komt, of een achtergehouden VVE-document dat een volledig funderingsherstel blijkt te bevatten. Het bericht uit september waarin Posthumus en Janse pandeigenaren opriepen zich te melden kwam dan ook niet uit het niets.
 

Flying Dutchmen Cocktails


Het duo kan er inmiddels om lachen. Janse: “Door naar buiten te brengen dat we op zoek waren, hebben we publiciteit gekregen en dat bleek te werken.” Na de oproep ontplofte de mailbox. Tientallen tips kwamen binnen, waaronder een bericht van Bert van der Leden van IQ Creative over de prachtige locatieSingel 460. Posthumus en Janse huren de voorkamer, waar eerder biercafé Hoppa gevestigd was.
 Half december opent cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails in het rijksmonument Odeon aan Singel 460in Amsterdam. Op de hoogte blijven kan via facebook.com/flyingdutchmencocktails
 

Pop-up  


Wie de creaties van Tess Posthumus en Timo Janse nu al wil proeven, kan terecht bij TNT Cocktails, de pop-up van het duo. Tijdens de Food Stage in Melkweg worden daar de komende maanden elke vrijdag en zaterdag van 17.00 uur tot 23:00u twee van hun signature cocktails geserveerd.

Overig nieuws