Eerste dag HorecaEvenTT achter de rug: "Een ongekend hoog niveau"

Auteur: Redactie
Events 6 februari 2024
Eerste dag HorecaEvenTT achter de rug: "Een ongekend hoog niveau"

De eerste dag van de horecavakbeurs HorecaEvenTT in Leeuwarden zit erop. Zowel de beursvloeren als de wedstrijdkeuken en het wedstrijdrestaurant waren goed bezocht. Het evenement vindt plaats op 5, 6 en 7 februari in WTC Expo Leeuwarden.

Om 9:00 uur arriveerden de koks en kregen ze twee uur de gelegenheid om hun keuken naar eigen inzicht in te richten met meegebrachte apparatuur. Ze werden uitgedaagd om een driegangenmenu te bereiden voor vier personen, gebruikmakend van ingrediënten zoals eend, kabeljauw en mosselen uit een black box. De menu's werden vervolgens ingeleverd bij de wedstrijdtafel. In het restaurant werden ondertussen tweedejaars leerlingen beoordeeld op hun gastvrijheidskennis. “Het is mooi om te zien dat er in Nederland zoveel jonge en enthousiaste mensen zijn die zich in een vreemde omgeving, onder niet ideale omstandigheden, willen meten. Chapeau!”, aldus de organisatie.  

Ook in de keuken vlogen de vonken eraf en bereikten de teams in de door Bakker Vakkeuken geleverde wedstrijdunits een hoog niveau. De wedstrijd Innovatieve Chef werd daarmee een spannende aangelegenheid waarbij de uiteindelijke winnaar, Hotel Landgoed Het Roode Koper, er met één punt verschil met de winst vandoor ging. “Vol verwachting kijken we uit naar dinsdag, wanneer de wedstrijden om de Grand Prix en de Roelof van der Laan Bokaal op het programma staan.”

Overig nieuws