Dirk Beljaarts neemt afscheid als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland

Auteur: redactie
KHN 28 maart 2024
Dirk Beljaarts neemt afscheid als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland

Na een toegewijde periode van ruim negen jaar, waarin Dirk Beljaarts zich met hart en ziel heeft ingezet voor de belangen van de horeca, vertrekt hij voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als algemeen directeur. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Beljaarts heeft veel voor KHN betekend, eerst in de rol van penningmeester en later als algemeen directeur. Gedurende zijn tijd bij KHN zette Beljaarts zich onvermoeibaar in voor de groei, innovatie en vooral de gastvrijheid die de horeca zo kenmerkt. Als directeur van een professioneel en toegewijd team van medewerkers heeft hij op vele fronten een significant verschil gemaakt voor de leden van de vereniging en de branche in zijn geheel, zowel landelijk als lokaal. Vooral tijdens de coronaperiode gooide hij alles in de strijd voor de sector die hem zo aan het hart gaat.

Beljaarts via de officiële kanalen van de KHN: “Ik kijk met warme herinneringen terug op mijn tijd bij KHN. We hebben als vereniging veel successen geboekt, maar ook veel uitdagingen gekend. Met name tijdens de impactvolle covid-periode. Na negen jaar vind ik het tijd voor een volgende stap. Ik zal me altijd enorm verbonden blijven voelen met deze prachtige branche. Ik dank het oude en huidige Landelijk Bestuur voor de unieke, fijne en professionele samenwerking gedurende de jaren. En uiteraard mijn team in Woerden, waar intrinsieke motivatie om horecaondernemers te helpen uitgevonden lijkt te zijn. Daar heb ik heel veel bewondering voor. Maar uiteraard wil ik ook alle horecaondernemers, hoteliers en ceo’s bedanken waar ik al die jaren zo’n fijn contact mee heb gehad. Geïnspireerd door hun ondernemerschap, gastvrijheid en ondernemingsgeest, gaven ze altijd het juiste inzicht voor de koers die wij konden varen.”

“Maar al deze inspanningen komen samen bij de stakeholders die zorgden dat de puzzelstukjes op hun plek vielen. Veel dank daarom ook aan alle bewindspersonen, Kamerleden, SER-leden, overige branche- en koepelorganisaties, beleidsmakers, het HOTREC-bestuur en betrokken journalisten. Het was een eer en voorrecht om deze mooie sector te dienen. Er staan onze sector nog genoeg uitdagingen te wachten, maar ik heb er alle vertrouwen dat de horeca zich hier ook doorheen zal slaan. De horeca blijft een sector van groei, innovatie en bovenal gastvrijheid!”

In een korte reactie aan deze website voegt hij toe nog niets te kunnen zeggen over een vervolgstap: “Na deze intensieve jaren is het goed om iets nieuws te gaan doen, met nieuwe energie.”

KHN-voorzitter Marijke Vuik spreekt namens de gehele organisatie haar dank uit: “We zijn Dirk enorm dankbaar voor zijn ongekende inzet, toewijding en de passie waarmee hij zich de afgelopen negen jaar heeft ingezet voor onze vereniging en de horecabranche als geheel. Zijn leiderschap tijdens zowel voorspoedige als uitdagende tijden heeft ons sterker gemaakt. We wensen hem veel succes in zijn volgende stap.”

Beljaarts was sinds 1 februari 2019 algemeen directeur van KHN. Daarvoor maakte hij vier jaar deel uit van het landelijk bestuur van de branchevereniging. Beljaarts heeft een verleden in de hotellerie: na de Hotel Management School Maastricht was hij onder meer general manager bij een aantal Golden Tulip Hotels. Ook werkte hij bij het art’otel en was hij voordat hij aan de slag ging als algemeen directeur van KHN de general manager van Novotel Amsterdam City.

Fotografie: Bianca Blokland

Overig nieuws