Dennis Kort is de beste biersommelier van Nederland

Auteur: redactie
Bier Events Awards 5 juli 2023
Dennis Kort is de beste biersommelier van Nederland

Dennis Kort heeft afgelopen maandag het Nederlands Kampioenschap der Biersommeliers gewonnen. De 35-jarige Brabander was er in de voorgaande jaren al dichtbij met twee zilveren medailles en mag nu de gouden medaille mee naar huis nemen. Kort vertegenwoordigt Nederland over twee jaar bij het WK der Biersommeliers in München.

Het NK werd door het Nederlands Gilde der Biersommeliers georganiseerd bij Brouwerij De Molen in Bodegraven. Het kampioenschap bestond in eerste instantie uit drie ronden, waarbij de deelnemers een theorietest moesten afleggen en tien bierstijlen en smaakstoffen moesten herkennen en benoemen. In de finale, waaraan zes sommeliers meededen, moesten de deelnemers een bier presenteren, openen, inschenken, serveren, proeven en benoemen.

Kort deed dit uiteindelijk het beste van de zes finalisten. Bas Schampers uit Breda eindigde op de tweede plek, voor Léon Rodenburg uit Houten was een bronzen medaille weggelegd. Yoran Zonneveld (Best), Martin ter Harkel (Winschoten) en Tom Stellingwerf (Zwolle) maakten het deelnemersveld van de finale vol.

Kort was in 2013 een van de eerste Nederlanders die een accreditatie volgens de internationale standaard der biersommeliers wist te behalen. Hij is sinds 2012 de eigenaar van Oldskool Brewery in Eindhoven en is verder onder meer jurylid en ambassadeur van internationale bierkeuringen als de Brussels Beer Challenge.

Foto's via NGBS

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws