Bruine kroeg Amstel1 opent aan Amstel in Amsterdam

Auteur: Redactie
Opening Drinks 4 juli 2023
Bruine kroeg Amstel1 opent aan Amstel in Amsterdam

Maandag 3 juli 2023 opende een nieuwe bar-bistro aan de Amstel in Amsterdam. In de bruine kroeg Amstel1 dat onderdeel is van Vermaat, bekend van locaties als Hemel & Aarde, Artis en RIJKS belandt de gast in een huiskamer met historie. Amstel1 focust zich op een authentieke sfeer met bordspelletjes, warm interieur, een toegankelijk terras, gastvrije service en een ouderwets broodje bal.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de laatste hand te leggen aan een nieuwe bruine kroeg in de stad. Met authentiek interieur zoals houten stoeltjes en bar, ouderwetse krantenstokken (mét eigen vriendenkrant) en een stamtafel, maar ook eigentijdse accenten. Het hout wordt afgewisseld met andere natuurlijke materialen als marmer en planten, waardoor Amstel1 meegaat met de tijd. Op de muur vind je vintage reclameposters en op de kaart Amsterdamse leveranciers. Gasten kunnen kiezen uit verschillende soorten bal, geserveerd uit eigen jus met Amsterdams zuur, met broodje of zonder, of bij de dagstampot. 

Iedereen is welkom bij Amstel1. Van gasten die even rustig een krantje willen lezen met een kopje koffie en gezinnen die een spelletje komen spelen, tot groepen vrienden die iets te vieren hebben of voetbal komen kijken. Zij kunnen zelfs een grote tafel reserveren met eigen tap. Bij Amstel1 draati het allemaal om vriendschap en gezelligheid. En die gezelligheid past naadloos bij de menukaarten met een ruime selectie bieren en wijn en een lunch- en avondkaart met klassieke en herkenbare bistrogerechten. Denk aan belegde broodjes en gerechten die je zou verwachten in een bar als Amstel1: van ceasar salade tot steak en van een gebakken visje tot verschillende borrelhappen. 

Amstel 1, Amsterdam

Amstel1 is vernoemd naar het adres: Amstel, nummer 1 in Amsterdam. Een plek midden in het historische centrum van Amsterdam, uitkijkend op het water en grachtenpanden. Vanaf 3 juli kunnen vrienden hier samen proosten op het leven, of het nu aan de bar is of op het terras dat uitkijkt over de Amstel. Er is plek voor meer dan honderd gasten binnen, en evenveel zonaanbidders op het terras.   

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws