Brouwerij 't IJ opent een nieuwe ontmoetingsplek bij De Gooyer

Auteur: Redactie
Opening Bier 15 augustus 2023
Brouwerij 't IJ opent een nieuwe ontmoetingsplek bij De Gooyer

Brouwerij 't IJ opent een nieuw café onder de molen De Gooyer. Café Struis opent eind september met een nieuwe bar, terras en een uitbreiding van Proeflokaal de Molen. Er wordt met het nieuwe café meer ruimte geboden aan de vele bezoekers van de brouwerij. 

In de kelder van de brouwerij werd in 1985 wel eens een fles bier opengetrokken die daar lag opgeslagen. Een jaar later verhuisde dit moment naar de begane grond. Iedere vrijdag van drie uur 's middags tot zeven uur 's avonds was de brouwerij open voor omwonenden en bedrijven uit de buurt. Vandaag de dag weten bewoners uit de omgeving van de molen nog steeds hun weg te vinden naar ’t proeflokaal, samen met een groep bierliefhebbers uit het binnen- en buitenland.

Eind jaren negentig opent in de voormalige vishandel op de hoek van de Zeeburgerstraat een café-restaurant, reagerend op de grote aanloop van het naastgelegen proeflokaal van Brouwerij ’t IJ. Ongeveer 25 jaar later neemt de brouwerij deze exploitatie over en opent deze zomer Café Struis. “Een plek waar iedereen uit de buurt welkom is voor een glas bier en een ontmoeting met bekende of onbekende", zegt Alwin, manager van Proeflokaal de Molen. De bierflessencollectie die tentoongesteld wordt in het proeflokaal zal ook hier te zien zijn. “Zo voelt het daar meteen thuis.” 

Daarnaast is er een wand gereserveerd voor een verzameling struisvogeleieren die in de loop der tijd steeds kleurrijker worden. Elke keer zal een andere kunstenaar een ei onder handen nemen, waardoor deze wand een verzameling kunstige eieren zal laten zien. Onder andere Def P, Michiel Romeijn en Aukje Dekker deden eerder hun bijdrage.

Eind juni 2023 startte de rubriek 'Brouwwereld' met onder andere: pionier ‘t IJ houdt ook onder vleugels van Duvel vast aan Amsterdamse roots

Beeldmateriaal aangeleverd door: Brouwerij 't IJ

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws