Er is een verrassende samenwerking ontstaan in Amsterdam, vanuit liefde, ambacht en passie tussen de Amsterdamse Brouwerij Homeland en Hotel Okura Amsterdam. Zo op het eerste gezicht lijken er weinig overeenkomsten tussen de twee. Echter, beiden staan voor de hoogste kwaliteit van bier en dineren op het hoogste niveau.
Jacco den Hartog, Commercieel verantwoordelijke Brouwerij Homeland Amsterdam, leerde Arjan Speelman, hoofd-chef van Ciel Bleu (2 sterren) in Hotel Okura Amsterdam, kennen via een relatie van de brouwerij wat de stamkroeg blijkt te zijn van Arjan Speelman en Jelle Conijn, chef bij Ciel Bleu. Den Hartog bracht vervolgens hoofdbrouwer Wietse Postma, hoofd-chef Arjan Speelman en chef Jelle Conijn samen. Het drietal hebben de koppen bij elkaar gestoken om een smaakvol en kwalitatief hoogstaand bier te brouwen. Na maandenlang kritisch proeven, proeven en nog eens proeven is het Okura Tripel bier geboren. Deze Tripel is verkrijgbaar vanaf 24 november in Hotel Okura Amsterdam en bij Brouwerij Homeland Amsterdam. Het Tripel bier met een uniek smakenpallet door verrassende exclusieve ingrediënten zoals batakbes en een vleugje sinaasappelschil past bij alle seizoenen van het jaar. De met zorg uitgekozen ingrediënten zorgen voor een sprankelende balans in het bier. Er is gekozen voor de Nieuw-Zeelandse hop Motueka, hierdoor krijgt de ‘Okura Tripel’ een lichtfruitige kick en een subtiele afdronk. Volgens een trotse Wietse Postma is het een verrassend frisse, sprankelende doordrinker. Zelfs met 8,7% alcohol.
Arjan Speelman: “Met mijn team ben ik dagelijks bezig met het creëren van unieke smaakbeleveingen. Het proces om met Wietse en Jelle tot een uniek smakenpallet te komen was heel gaaf. Deze hoogwaardige Okura Tripel bier past ook goed bij de kaasselectie van Ciel Bleu.’’
Jacco den Hartog: “Dit soort samenwerkingen zijn voor ons de kers op de taart. Een heerlijk toneel voor ambacht en alle creativiteit.”
Brouwerij Homeland
Brouwerij Homeland is in 2016 als een van de eerste zelfstandige ondernemingen op het Marineterrein gestart. Tot die tijd is dit terrein ruim 3 eeuwen lang altijd het domein geweest van de grote vaart en de Marine. Omdat net als bij de zeelui van toen het avontuur de Homeland bemanning in het bloed zit, hebben alle bieren namen die aan de oude scheepvaart traditie refereren. Dit avontuur bij de huidige bemanning uit zich in het op ambachtelijke manier brouwen van vernieuwende bieren, gemiddeld zo'n 25 verschillende per jaar en de continue focus op het innoveren en verduurzamen van het brouwproces. Ze hebben met hun bieren dan ook talloze prijzen binnengesleept. Zo wonnen zij dit jaar voor de 2e maal op rij 2 gouden medailles en 2 zilveren medailles met hun bieren tijdens de Dutch Beer Challenge en ook een zilveren medaille bij de Bierverkiezing Noord-Holland 2022.
Foto: Jacco den Hartog (links) en Arjan Speelman (rechts)
Blijf je graag op de hoogte?
Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.